18 Eylül 2018 Salı

Roma'da Bir Düğün Fotoğrafı Çekimi; Gülçin ve Gökhan Evlendi!


"Yaptığım tüm düğün çekimleri arasında en sevdiğim çekimdi" desem herkes anlayışla karşılar değil mi bunu? Fakat çıtayı yükseltmek serbest! Siz de "gel Tuğba, Paris'te çek bizi, New York'ta çek bizi" diyebilirsiniz tabi ki :) Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan, devasa simge yapılarla dolu, her sokağında tarihin içinde yürüdüğünüzü hissettiren Roma'da düğün fotoğrafı çekmek benim için paha biçilemez ve çok büyüleyici bir şeydi! Roma'ya ilk gidişimde dilemiştim bunu; bir gün düğün fotoğrafı çekmek için tekrar Roma'ya gelmeyi.. Fontana di Trevi'de başladığımız çekime, İspanyol Merdivenleri (Spanish Steps), Pantheon, Castel Sant'Angelo, Colosseo ve Villa Borghese ile devam ettik. Ve tabi yürüdüğümüz muazzam Roma sokakları.. Güzel olduğu kadar ilginç bir çekim oldu bu arada; gelin daha detaylı anlatayım..

İlk şoku Roma'ya gittiğimiz gün olan 31 Ekim'de yaşadık. O akşam Roma - Chelsea şampiyonlar ligi maçı varmış. Olası bir holigan taşkınlığına tedbir amacıyla Fontana di Trevi'nin etrafı demir bariyerlerle çevrili, sağı solu kimse yaklaşmasın diye Roma askerleriyle tutuluydu. (Bu arada Türklerden başka kimse "Aşk Çeşmesi" demiyor Fontana di Trevi'ye çünkü çevirisi Trevi Çeşmesi normalde!) O çeşmede ne fotoğraflar vardı aklımda oysa. Bariyerlerden ne kadar yaklaşabilirsek o kadar çektik artık.. Sonra çekim yaptığımız gün 11. Corsa dei Santi Maratonu vardı (Azizlerin yarışı.) Çekimin bitmesine yakın kendimizi maratonun ortasında bulduk! Yanımıza koşup fotoğraf çektiren koşucular oldu :) Yine gittiğimiz günün gecesi (çekimden önceki gece yani) Halloween'dı. Çekim günü sokaklar kan revan kostümlü gençler, çığlık çığlığa bağıran, şeker toplayan küçük cadılarla doluydu!

Bu arada çekimi 1 Kasım'da yaptık. Roma oldukça soğuktu o gün. Biz montlarla, Gökhan damatlıkla fakat Gülçin incecik, dökümlü, askılı, Helenistik bir gelinlikle. Bildiğin dondu, titredi :) Çekim noktaları arasında yürürken hırkasını giyiyor, daha ısınmadan tekrar çıkarmak zorunda kalıyordu. Ayrıca şu detayı da belirtmeden geçemeyeceğim: Gülçin çekim için saçını, makyajını kendi yaptı. Ben bir eye-liner çekemezken kız kendi kendine harikalar yarattı! Tabi ki Seda'nın makyaj ve saça dair verdiği taktikler çok işine yaradı Gülçin'in. Taa Adanalardan Roma'ya götürdüğümüz sonbahar renklerindeki bayıldığımız çiçeği canım Meryem - Tulip's Floral yaptı, gelinliği de sevgili Kıymet Tülek'in ellerinden çıktı..

Çekimin beni en etkileyen kareleri Colosseo (Colosseum / Kolezyum) ve Pantheon'da çektiklerim oldu. Roma'ya ilk gidişimde çok sevmiştim bu iki tarihi eseri. Çekim yaparken tekrar büyülendim.. Roma'ya doyum olmuyor. Bir daha olsa yine aynı heyecanla giderim, öyle seviyorum..
























Daha fazla fotoğraf için; www.instagram.com/tugbaolcer

Etiketler; Roma, Colosseo, Colosseum, Kolezyum, İtalya, Seyahat, Gezi, Roma'da nerelere gidilir, Roma'da mutlaka görmeniz gereken yerler, Blog, Seyahat Blogu, Blogger, Travel Blog, Via Del Corso, Pantheon, Piazza Navona, Spanish Steps, İspanyol Merdivenleri, Roma'da alışveriş, Roma'da nerede ne yenir, Fontana Di Trevi, Aşk Çeşmesi, Roma Dondurması, Yurt dışında düğün, Yurt dışında düğün fotoğrafı çektirmek, Vatican, Vatikan, Basilica Di San Pietro, Aziz Petrus Bazilikası, Sistine Chapel, Sistine Şapeli, Michelangelo, İtalya, İtalya'da düğün Fotoğrafı, Roma'da düğün fotoğrafı, Yurt dışında düğün fotoğrafı çektirmek, Rome wedding photographer, balayında düğün fotoğrafı çektirmek, düğün fotoğrafını balayında çektirmek