17 Aralık 2011 Cumartesi

Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça çocukluğumdan beri en sevdiğim yiyeceklerdendir. Yapılışı biraz zahmetli olduğu için (tek tek yay hamuru, içine harç koy kapat falan :) her canım istediğinde yapamıyorum tabi ki. Üşenmeyip işe koyulunca da iyi ki yapmışım diyorum her defasında. Bence dünyanın en mükemmel ikililerinden biri fırından 10 dk. önce çıkmış peynirli poğaça ve çay...

Malzemeler

220 gr. peynir, 1/3 demet maydanoz, Yarım su bardağı eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı, Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta akı (sarısı dışına), 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, Bir tutam tuz, 3,5 su bardağı un, İstediğiniz kadar çörek otu

Yapılışı

Yağları, yumurta akını ve yoğurdu iyice karıştırın. tam ortasına kabartma tozunu koyup üzerine sirkeyi yavaşça dökün, köpürecektir kabartma tozu. Biraz karıştırın hepsini birlikte. Unu ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar ayırıp, elinizle yuvarlayıp açın. İçine peynirli harçtan koyup kapatın. Yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin poğaçaları. Üzerlerine içine bir tatlı kaşığı su eklenip inceltilmiş yumurta sarısını sürün. İstediğiniz yoğunlukta çörek otu serpin. 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (20-25 dk.da pişiyor genelde ve 32 adet falan poğaça çıkıyor bu malzemelerle, bilginize ;)

Afiyet olsun!