29 Eylül 2011 Perşembe

Fırında Makarna (Labneli)






















Şu hayatta en sevdiğim yemeklerden biri Fırında Makarna! Yapması çok kolay ve çok lezzetli bir yemek. Akşam yemeğine misafiriniz varsa bence özellikle tercih edilebilir, çünkü havalı duruyor :)

Malzemeler
- Yarım paket fırın makarna (4 kişilik)
- Yarım paket hazır beşamel sos (toz halinde satılanlardan)
- 100 gr. labne peyniri
- 100 gr. kaşar peyniri (yarısı içine yarısı üzerine)
- Biraz maydanoz (1 demetin 1/3'ü kadar mesela)

Yapılışı

Makarnayı paketin arkasında yazdığı süre kadar haşlayıp süzün. Beşamel sosunu da tarifindeki gibi yarım ölçü olarak hazırlayın. Makarna, beşamel sos, labne, rendelenmiş kaşar peyniri (yarısını), doğranmış maydanozu ve çok az tuzu karıştırın. Tereyağıyla yağladığınız fırın kabına (ben 20 cm.lik kare borcamı tercih ediyorum) aktarıp üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ıstılmış 180 derecelik fırına sürün. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp bir süre soğumaya bırakın. Çünkü dilimleyip sıcakken tabağa aktardığınızda dağılır. Afiyet olsun :)

Not: Yanına en güzel çoban salata gidiyor bana göre ;)