22 Ocak 2014 Çarşamba

Doğum fotoğrafçılarını aileler kendileri seçsin! #fotografcimadokunma

Ne yazık ki son yıllarda bazı hastaneler, fotoğrafçılarla komisyon üzerinden anlaşıp başka bir fotoğrafçının doğumhaneye/ameliyathaneye girmesine izin vermiyor. Bu durumda aileler en özel anlarını tercih etmedikleri fakat mecbur bırakıldıkları insanlarla paylaşmak zorunda kalıyor. Anlaşmalı fotoğrafçıların genelde başhekimin/hastane yöneticisinin/pazarlama müdürünün tanıdığı olması, ya da doğum fotoğrafçılığında bi şekilde isim yapmış fakat çekimlere çok önemli (!) müşteriler haricinde gitmeyen, kendi yerine eleman gönderen biri olması da ayrı bir sorun! Sonuçta en değerli anlarınızdan geriye hayal kırıklığıyla dolu, özensiz fotoğraflar kalıyor...

Bir doğum fotoğrafçısı olarak hastanenin ameliyathaneye/doğumhaneye hiçbir koşulda fotoğrafçı almamasını kabul edebilirim. Fakat "şu girebilir, bu giremez" tavrı ailelere de, mesleğini doğru düzgün yapan insanlara da büyük haksızlıktır. Kendi müşterilerimle yaşadığım tecrübelere dayanarak söylüyorum ki; son dönemde anlaşmalı fotoğrafçı şartı koyan hastanelerde doğum yapmasına rağmen ameliyathane içindeki fotoğrafları gözden çıkarıp, en önemli günlerinde yanlarında anlaşmalı fotoğrafçıyı değil, kendi seçtiği fotoğrafçıyı görmek isteyen ailelerin sayısı giderek artıyor. Hayata merhaba diyen bebeklerinin ilk saatlerini, onu beklerken yaşadıkları heyecanı, ona kavuşan babanın mutluluğunu, bebeğini ilk kez emziren annenin huzurunu en doğal ve en güzel şekilde fotoğraflarıma yansıtabiliyor olmam aileleri zaten fazlasıyla mutlu ediyor.

Konu ile ilgili Change.org'da oluşturulan kampanyaya herkesin destek vermesini ve duyurmasını rica ediyorum. Detaylar burada! #fotografcimadokunma tag'iyle sosyal medyada (twitter, instagram vb.) yapılacak paylaşımlar da baş tacıdır ;)