Arife günü Şekerpare yaptım! Son birkaç gündür canım o kadar çok istiyordu ki. Hamileyken bile bir tatlıyı bu kadar canım çekmemişti :) Pratik bir tatlı bence. Kolayca yapılıveriyor. İnternette bolca tarif bulmak sanıyorum mümkündür Şekerpare için. Bir de bunu deneyin derim ben... İçinde hindistan cevizi var hem :) Not: Üşendiğim için fotoğrafları cep telefonumla çektim :)
Malzemeler
200 gr. tereyağı, 2 yumurta, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 150 gr. pudra şekeri, 400 gr. un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu. Süsleme için fındık. Şerbeti için; 3 su bardağı su, 2 su bardağı şeker.
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp içine 3-4 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Üzerine 2 yumurta ile eritilmiş ılımış tereyağını ekleyip yoğurun. Bu ölçüye göre 26 adet Şekerpare çıkıyor. Şekerparelerin üzerine fındıkları yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. 20-25 dakikada pişiyor. Fırından çıkardıktan 5 dk. sonra üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti dökün. Ben şerbeti iyice çektikten sonra borcama diziyorum tatlıları. Şerbetin içinde olması çok hoşuma gitmiyor çünkü. Siz kendi damak zevkinize göre saklayabilirsiniz tabi...
200 gr. tereyağı, 2 yumurta, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 150 gr. pudra şekeri, 400 gr. un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu. Süsleme için fındık. Şerbeti için; 3 su bardağı su, 2 su bardağı şeker.
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp içine 3-4 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Üzerine 2 yumurta ile eritilmiş ılımış tereyağını ekleyip yoğurun. Bu ölçüye göre 26 adet Şekerpare çıkıyor. Şekerparelerin üzerine fındıkları yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. 20-25 dakikada pişiyor. Fırından çıkardıktan 5 dk. sonra üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti dökün. Ben şerbeti iyice çektikten sonra borcama diziyorum tatlıları. Şerbetin içinde olması çok hoşuma gitmiyor çünkü. Siz kendi damak zevkinize göre saklayabilirsiniz tabi...
Afiyet olsun!